מאמרים – עמותת עלה

סדרת המאמרים להביט פנימה, מאת גנית שקד.

על האופן שבו אנשים רואים תופסים אנשים עיוורים ולקויי ראיה

התפיסות של אנשים רואים ביחס לאנשים עיוורים ולקויי ראיה משפיעות במידה רבה על אופי המפגש בין אדם רואה לאדם עיוור. תפיסות אלו מתגבשות ומתעצבות לרוב כתוצאה מחוסר היכרות של אנשים רואים עם עולם העיוורים, מתיוג ומסטיגמות וכן כתוצאה מפחד ממפגש עם הלא מוכר. כאשר…

לקריאת המאמר >>

"על השולחן" – אוכל עיוורון ומה שביניהם

אירועים חברתיים ומשפחתיים מלווים לרוב באוכל, בין אם בסעודה מסודרת סביב שולחן, בין אם במזון המוגש על מזנון להגשה עצמית ובין אם בכיבוד קל המוגש בעת ישיבה במקום העבודה. "אל תכנס לי לצלחת" הוא משפט שלרוב לא נשמע מפיו של אדם עיוור או לקוי ראיה. במרחב הציבורי ובסביבה לא מוכרת בה מוגש אוכל יזדקקו מרבית העיוורים ולקויי הראיה לסיוע של אדם אחר החל מבחירת המזון מתוך מגוון המזונות הלא ידועים הנמצאים על השולחן, דרך מזיגת האוכל והשתייה  ועד לבקשת תוספת.

לקריאת המאמר >>

קשר עם הורים, לקות ראייה ועיוורון

הקשר שלנו עם הורינו הוא אחד הקשרים המורכבים ביותר. בכתבה זו אנסה להתבונן במורכבות הייחודית שמוסיפים עיוורון או לקות ראייה לקשר זה. אתחיל מזווית שלרוב אנחנו לא רגילים להתבונן דרכה, והיא התמודדותם של הורינו עם המגבלה.

לקריאת המאמר

"חיפשתי את שאהבה נפשי"-  על יצירת קשר זוגי בקרב אנשים עיוורים ולקויי ראיה

יצירת מערכת יחסים זוגית יציבה ומיטיבה היא אחת ממשימות החיים המאתגרות ביותר.

לקות ראיה ועיוורון מוסיפים לא פעם קושי ומורכבות לתהליך זה ודורשים מאיתנו הרבה אורך

לקריאת המאמר 

 לקות ראיה- איך חיים בשטח האפור?

עיוורון מוחלט הוא מצב קשה ומאתגר ושרידי ראיה עשויים להקל על התניידות, התמצאות ופעולות יומיומיות נוספות. יחד עם זאת, החיים בשטח האפור שבין הרואים ללא רואים מציבים לא מעט אתגרים פיזיים ורגשיים.

לקריאת המאמר

להתחפש לרואים – על הפנטזיה לראות

כמעט אצל כל אדם עיוור או לקוי ראיה קיימת הפנטזיה לראות. יש החיים פנטזיה זאת יום יום ויש המרגישים אותה לעיתים רחוקות או רק בהבלחות נדירות. פגשתי גם כאלו שסיפרו לי שהתרגלו לחיות כך ולא היו מעוניינים אחרת. אולי השלימו עם מצבם? אולי חוששים לקוות ולהתאכזב? במרבית המקרים לקות ראיה או עיוורון הם

לקריאת המאמר