שעות תמלול בעמותת על"ה
בימים אלה תחום תמלול ההרצאות עבור סטודנטים עם צרכים מיוחדים תופס תאוצה, זאת בעקבות הבנת הצרכים שלהם זכאים סטודנטים עם לקות בשמיעה או חירשות, סטודנטים אלו מוכרים לרוב על ידי המוסד לביטוח לאומי כזכאים לסל שיקום במסגרת מחלקת שיקום הקרובה למקום מגוריהם.
השירות יכול להינתן בכל אוניברסיטה, מכללה או מקום הכשרה מקצועית שבחר ואושר על ידי מחלקת השיקום.
בעת זכייתה של עמותת על"ה במכרז ההנגשות לסטודנטים עם צרכים מיוחדים של המוסד לביטוח לאומי, אנו מעניקים שירות מיטבי זה עבור כל הזכאים לשירות מטעם המוסד לביטוח לאומי.
למי מגיע שעות תמלול ובאילו היקפים חודשיים?
השירות ניתן בעיקר לסטודנטים כבדי שמיעה וחירשים, אך גם יכול להינתן במקרים מסוימים עבור סטודנטים לקויי למידה, לקויי ראיה ועיוורים.
השירות מותאם לאוכלוסיות הנ"ל ומאושר על ידי מחלקת השיקום שמטפלת בתיקו של המשתקם בלבד. חשוב לדעת בנושא זה כי הגוף היחיד שיכול לקבוע את היקף השירות הוא המוסד לביטוח לאומי על ידי מתן התחייבות שתועבר לעמותת על"ה. בעת קבלת ההתחייבות על שמו של מקבל השירות יודיע הרכז האזורי למקבל השירות ולנותן השירות את היקף השעות שאושר על ידי מחלקת השיקום. היקף שעות זה הינו מקסימאלי ולא ניתן לחרוג ממנו.
מי הם המתמללים שיכולים לעסוק בתחום זה?
מתמללים שנרשמים כנותני שירות בתחום זה צריכים להיות מחויבים לתהליך התמלול לאורך תקופת ההתקשרות מול הסטודנט (לכל הפחות סמסטר). בעת התהליך יצטרך נותן השירות להגיע למקום הכשרת/הלימודים של מקבל השירות ולתמלל בעבורו את שנאמר במהלך השיעור. חשוב לציין כי המתמלל צריך לכתוב ולערוך את הקובץ ולהעבירו כקובץ קריא וברור לנותן השירות.
יקל מאוד על התהליך אם נותן השירות יידע ויהיה בעל ניסיון של שנתיים לפחות בתמלול, ובנוסף שיהיה בעל יכולת לתמלל בשיטה עיוורת.
במידה ומלל זה עזר לכם להחליט להירשם כנותן שירות בתחום התמלול נשמח אם תשאירו פרטיכם כאן ! ואנו נפנה אליכם בעת קבלת התחייבות שתכלול בקשה למתמלל מאזור המגורים אליו נרשמתם.
אנו בעמותה נשמח לספק לכם את כל המידע שנדרש על מנת שתוכלו להתנהל בצורה איכותית ותקינה. במידה ותרצו פרטים נוספים אתם מוזמנים לפנות אלינו ונשמח לענות על כל שאלה בתחום זה.